Ha üde, harsogó színekre vágysz a tányérodon vagy az ebédlőasztalon, akkor hajrá és dobd össze ezt a villámgyors cékla-alma-sárgarépa salátát. Az összes zöldségféle nyersen kerül ebbe a vitaminbombába, még a cékla sütésével ill. főzésével sem kell foglalkoznod, mint ennél a citrusos céklasalátánál.
A céklát bátran használhatod nyersen a salátáidba, párosítsd sárgarépával, almával vagy akár káposztával (jó példa erre ez a kapros céklás káposztasaláta).
A receptet csak azért írom le, hogy adjak valami támpontot a saláta elkészítéséhez, de ne ragaszkodj pontosan a mennyiségekhez. A zöldségek arányán nyugodtan változtass az ízlésednek megfelelően.
Én gyufaszál vastagságúra vágtam fel a hozzávalókat egy zöldségreszelő segítségével, de egy nagy lyukú reszelő is megfelel a célnak.
Ha egy kicsit pikánsabb ízekre vágysz, akkor készítsd el ezt a verziót gyömbéres öntettel.
HOZZÁVALÓK
1 közepes cékla, lereszelve v. gyufaszál vékonyra vágva
2 sárgarépa, lereszelve v. gyufaszál vékonyra vágva
1 nagyobb alma, lereszelve v. gyufaszál vékonyra vágva
2 ek citromlé
1 ek méz
kevés só
pirított napraforgómag (elhagyható)
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Vágd fel v. reszeld le a zöldségeket és az almát.
- Keverd össze a citromlével, a mézzel és a sóval. Tálaláskor megszórhatod pirított napraforgómaggal.
- Hagyd állni egy keveset tálalás előtt, ill. hűtőben 2 napig is jól eláll.
Gratulálok a stílushoz. A recept is nagyon jó. Szoktam én is ilyet készíteni, kicsit több almával és mazsolát teszek bele.
Köszönöm. A mazsola jó ötlet, én is kipróbálom majd.
Dióval is tökéletes 🙂