Ha üde, harsogó színekre vágysz a tányérodon vagy az ebédlőasztalon, akkor hajrá és dobd össze ezt a villámgyors cékla-alma-sárgarépa salátát. Az összes zöldségféle nyersen kerül ebbe a vitaminbombába, még a cékla sütésével ill. főzésével sem kell foglalkoznod, mint ennél a citrusos céklasalátánál.

A céklát bátran használhatod nyersen a salátáidba, párosítsd sárgarépával, almával vagy akár káposztával (jó példa erre ez a kapros céklás káposztasaláta).

A receptet csak azért írom le, hogy adjak valami támpontot a saláta elkészítéséhez, de ne ragaszkodj pontosan a mennyiségekhez. A zöldségek arányán nyugodtan változtass az ízlésednek megfelelően.

Én gyufaszál vastagságúra vágtam fel a hozzávalókat egy zöldségreszelő segítségével, de egy nagy lyukú reszelő is megfelel a célnak.

Ha egy kicsit pikánsabb ízekre vágysz, akkor készítsd el ezt a verziót gyömbéres öntettel.

HOZZÁVALÓK

1 közepes cékla, lereszelve v. gyufaszál vékonyra vágva
2 sárgarépa, lereszelve v. gyufaszál vékonyra vágva
1 nagyobb alma, lereszelve v. gyufaszál vékonyra vágva
2 ek citromlé
1 ek méz
kevés só
pirított napraforgómag (elhagyható)

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Vágd fel v. reszeld le a zöldségeket és az almát.
  2. Keverd össze a citromlével, a mézzel és a sóval. Tálaláskor megszórhatod pirított napraforgómaggal.
  3. Hagyd állni egy keveset tálalás előtt,  ill. hűtőben 2 napig is jól eláll.