A villámgyors téli saláták videóban mutattam be ezt a zellerrel készült salátát. Valóban villámgyors saláta, abban az esetben, ha kéznél van egy zöldségreszelőd, amivel néhány perc alatt felvágod a saláta hozzávalóit gyufaszál vastagságúra. Használhatsz nagy lyukú sajtreszelőt is, bár véleményem szerint ebben a salátában épp a zöldségek roppanósága a legizgalmasabb.

A leveseken kívül a legtöbbünk csak ritkán használja másra zellert, pedig kiváló salátaalapanyag. Karakteres „füstös” ízét tompíthatjuk az öntettel, jól állnak ennek a zöldségnek a citromos-olajos és a krémes öntetek is.

HOZZÁVALÓK

1/2 zeller

1 közepes sárgarépa

1 kisebb alma

1 ek olaj

1 ek méz

1 ek citrom

só, frissen őrölt bors

valamilyen zöld fűszer (elhagyható)

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Vágd fel a zöldségeket és az almát gyufaszál vastagságúra egy mandolin segítségével (ill. használhatsz nagy lyukú sajtreszelőt is).
  2. Keverd össze az öntet hozzávalóit és add a felvágott zöldségekhez. Tálalás előtt hagyd állni kb. 10 percig.