Ugye, te is mindig bajban vagy a körettel? Unod a rizst és krumplit, de jó lenne valami laktató, de mégis egészséges kiegészítőt találni a húsok mellé.

Nemcsak harsogó zöld színe, hanem a zöldfűszerek friss aromája miatt is a családi asztal sztárjává válhat ez a zöldfűszeres rizssaláta.

Rizs, zöldborsó, hagyma, zöldfűszer – csupa egyszerű és olcsó hozzávaló.

Elkészítheted sima hosszú szemű rizsből is vagy barnarizsből, sőt kiválóan alkalmas maradék rizs felhasználására is. (én rizskeverékből készítettem, amiben volt vad- és vörös rizs).

A rizsszemek magukba szívják a mustáros öntet ízét, amit a fűszerek csak tovább fokoznak. 20 perc alatt elkészíthető, de másnap is nagyon finom. Önálló fogásként is megállja a helyét, de tálalhatod sült húsok, halak mellé köretnek.

[ingredients title=”HOZZÁVALÓK”]

20 dkg hosszú szemű rizs (én vörös és vad rizses keveréket használtam)

20 dkg fagyasztott v. friss borsó

1 cs. friss petrezselyem

1 marék snidling

4 szál újhagyma, vékonyan felkarikázva (használhatsz lilahagymát is)

néhány levél friss menta vagy petrezselyem

Öntet:

4 ek olíva v. repceolaj

2 ek fehérbor ecet

1/2 tk mustár

só és bors

[/ingredients]

[directions title=”ÍGY KÉSZÍTSD EL”]

  1. Főzd meg a rizst a csomagoláson található útmutatónak megfelelően.
  2. Közben egy mély tálkában alaposan keverd össze az öntet hozzávalóit.
  3. Forralj vizet a borsónak és 2 perc alatt főzd puhára. Öblítsd le hideg vízzel, ha kész.
  4. Ha a rizs megpuhult, öblítsd le hideg vízzel és tedd egy mély salátástálba. Keverd hozzá az öntetet.
  5. Add hozzá a zöldborsót, a felkarikázott zöldhagymát és az apróra vágott zöldfűszereket.
  6. Ha szükséges, sózd, borsozd és friss mentalevelekkel tálald.

[/directions]