Egy régi klasszikus kicsit modernebb és egészségesebb köntösben. Ennek a tojássalátának az alapja a hagyományos tojássalátához hasonlít, de a majonéz nagy részét lecseréltem az egészségesebb joghurtra Kevertem hozzá avokádót, így még kiadósabb lesz a salátánk ill az avokádó még krémesebbé (és ízletesebbé) teszi.

Kiváló szendvicstöltelék, a hűtőben 3 napig is eltarható.

HOZZÁVALÓK

8 tojás, keményre főzve

1 kis fej lilahagyma v. 3-4 szál újhagyma, apróra vágva

1 szál szárzeller, apróra vágva

1 érett avokádó, meghámozva

1 nagy marék friss zöldfűszer (snidling v. petrezselyem v. kapor v. ezek keveréke), apróra vágva

1,5-2 dl görög joghurt (ez sűrűbb a hagyományos joghurtnál, ezzel krémesebb lesz a végeredmény)

2 ek majonéz

1 tk mustár

só, frissen őrölt fekete bors

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Főzd keményre a tojásokat 10 perc alatt, majd hagyd kihűlni.
  2. Közben vágd fel apróra a hagymát, szárzellert és a zöldfűszereket és keverd össze az öntet hozzávalóit, a joghurtot, majonézt, a mustárt és ízesítsd sóval és borssal.
  3. Miután megpucoltad a tojásokat, kockázd fel kb. 1 cm-es kockákra és tedd egy mélyebb keverőtálba . Keverd össze a tojást a hagymával, zöldfűszerekkel és a szárzellerrel, majd add hozzá az öntetet és óvatosan forgasd át.
  4. Az avokádót vágd fel kb. 1 cm-es kockákra és keverd bele a tojássalátába. Hűtőben 2-3 napig tárolhatod.