Egy régi klasszikus kicsit modernebb és egészségesebb köntösben. Ennek a tojássalátának az alapja a hagyományos tojássalátához hasonlít, de a majonéz nagy részét lecseréltem az egészségesebb joghurtra Kevertem hozzá avokádót, így még kiadósabb lesz a salátánk ill az avokádó még krémesebbé (és ízletesebbé) teszi.
Kiváló szendvicstöltelék, a hűtőben 3 napig is eltarható.
HOZZÁVALÓK
8 tojás, keményre főzve
1 kis fej lilahagyma v. 3-4 szál újhagyma, apróra vágva
1 szál szárzeller, apróra vágva
1 érett avokádó, meghámozva
1 nagy marék friss zöldfűszer (snidling v. petrezselyem v. kapor v. ezek keveréke), apróra vágva
1,5-2 dl görög joghurt (ez sűrűbb a hagyományos joghurtnál, ezzel krémesebb lesz a végeredmény)
2 ek majonéz
1 tk mustár
só, frissen őrölt fekete bors
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Főzd keményre a tojásokat 10 perc alatt, majd hagyd kihűlni.
- Közben vágd fel apróra a hagymát, szárzellert és a zöldfűszereket és keverd össze az öntet hozzávalóit, a joghurtot, majonézt, a mustárt és ízesítsd sóval és borssal.
- Miután megpucoltad a tojásokat, kockázd fel kb. 1 cm-es kockákra és tedd egy mélyebb keverőtálba . Keverd össze a tojást a hagymával, zöldfűszerekkel és a szárzellerrel, majd add hozzá az öntetet és óvatosan forgasd át.
- Az avokádót vágd fel kb. 1 cm-es kockákra és keverd bele a tojássalátába. Hűtőben 2-3 napig tárolhatod.