Szupergyors saláta szőlővel, ropogós kenyérkockákkal citromos öntettel, ami 10 perc alatt elkészíthető.

HOZZÁVALÓK

  • 1/2 bagett, kb. 3cm-es darabokra vágva v. tépve
  • kb. 20 deka zöldsaláta (évszaknak megfelelően bébispenót, madársaláta stb.)
  • 1 kisebb fürt szőlő (nagyobb szemű, ha szükséges a szemek félbevágva)
  • kv. 15 deka kéksajt, morzsolva

Az öntethez:

  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek méz
  • 1 ek citromlé, frissen facsart
  • kevés só

ÍGY KÉSZÍTSD EL

  1. Forró serpenyőben vagy sütőben pirítsd meg a kenyérkockákat (pirítás után meglocsolhatod egy kevés olívaolajjal is).
  2. Az öntet hozzávalóit jól keverd össze.
  3. Keverd össze egy mély salátástálban a leveleket, a szőlőszemeket és a pirított kenyérkockát, majd morzsold a kéksajtot a tetejére.
  4. Az öntetet közvetlenül a fogyasztás előtt add hozzá.