Szupergyors saláta szőlővel, ropogós kenyérkockákkal citromos öntettel, ami 10 perc alatt elkészíthető.
HOZZÁVALÓK
- 1/2 bagett, kb. 3cm-es darabokra vágva v. tépve
- kb. 20 deka zöldsaláta (évszaknak megfelelően bébispenót, madársaláta stb.)
- 1 kisebb fürt szőlő (nagyobb szemű, ha szükséges a szemek félbevágva)
- kv. 15 deka kéksajt, morzsolva
Az öntethez:
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek méz
- 1 ek citromlé, frissen facsart
- kevés só
ÍGY KÉSZÍTSD EL
- Forró serpenyőben vagy sütőben pirítsd meg a kenyérkockákat (pirítás után meglocsolhatod egy kevés olívaolajjal is).
- Az öntet hozzávalóit jól keverd össze.
- Keverd össze egy mély salátástálban a leveleket, a szőlőszemeket és a pirított kenyérkockát, majd morzsold a kéksajtot a tetejére.
- Az öntetet közvetlenül a fogyasztás előtt add hozzá.